Известие

Collapse
No announcement yet.

156 2.4 JTD не пали

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 156 2.4 JTD не пали

Здравейте колеги, преди няколко дни забелязах, че автомобилът ми започна да пали странно. Мотора получаваше една вибрация след запалването, първите дни не обърнах внимание, понеже си мислех, че причината идва от лошо гориво (все пак знаем какви боклуци продават по бензиностанциите). Вчера сутринта колата не искаше да запали изобщо, след няколко опита реших да подам принудително газ, тя запали, но не можеше да задържи оборотите. Направих диагностика и излезе грешка "P1320 Cam/crank signal synchronization". Разбрах, че става въпрос за датчика на коляновия вал.
    Въпросът ми е следния, като изключим горивото и въздуха, възможно ли е освен датчика и нещо друго да смущава нормалната работа на мотора? Колата е Alfa Romeo 156 2.4 JTD 136hp (932B1).

Ми колега тя колата ти го казва, смени и датчика. Когато не е на ясно със синхронизацията на валовете (респективно клапаните), ЕКУ то как да знае какво да прави
    Това не е Москвич че да се интересува само от гориво и въздух.
    И това всичкото при положение че не е "мръднал" ангренажа. че тогава става много по-скъпо.
    Last edited by Alexanderbb; d.m.y г., 16:44.
    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

на разпределителния вал е по вероятното

Comment

Working...
      X